Wie ben ik nou echt?

Misschien voelt het herkenbaar: moeilijk weten wie je nou echt bent. Soms neem je dingen als waarheid over jezelf aan die helemaal niet kloppen. Gelukkig wil God bevestigen hoe Hij je gemaakt heeft!

Tuesday Tunes | Aperture

Al als alternatieve brugpieper had ik een voorliefde voor ‘boze-mannen-muziek’. Oftewel: Metal. Naarmate ik ouder werd, ging ik steeds meer op zoek naar verantwoorde metal.

Tuesday Tunes | Reckless Love

Vrienden horen regelmatig mijn anekdotes over hoe ik God ontmoet op de wc. Ik weet niet wat het is… maar het zou goed kunnen dat dat daar gebeurt omdat de wc toch de plek is waar je letterlijk even stil zit.

Tuesday Tunes | Pieces

Het was november. Het was nat. Het waaide. Het was koud. Ik was op Terschelling. Alleen. Af en toe schoot dan opeens door me heen: oja, ik ben natuurlijk nooit écht alleen.

Bedankt voor 2019!

Wat kijken we terug op weer een geweldig jaar met heel veel mooie events waarin we God aan het werk hebben gezien! We nemen je graag mee door de highlights van 2019.

Muziek | The Weekend 2019: Setlist

Met deze afspeellijst kom je zeker in de stemming voor het The Weekend '19! Ideaal om mee te zingen in de auto, op te zetten tijdens het studeren of tijdens een focus-sessie op je werk, overal eigenlijk 🤔.

Je geloof, hoop en liefde delen, in Gods naam

Dabar zendt elke zomer ruim 400 jongeren tussen de 18 en 25 jaar uit op campings in Nederland. Je woont en werkt samen met 6-8 teamleden op een camping. Als animatieteam organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kinderen, tieners en volwassenen.

Vrede gevonden in Jezus

Tijdens haar studie Godsdienst Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) studeerde Dorethé een aantal maanden in Israël. Een van de dingen die haar vooral opvielen was de manier waarop mensen elkaar begroeten. Hartverwarmend! 'Ik hoop dat veel meer mensen deze vrede in hun harten gaan ervaren.'

Veertigdagentijd: op de helft!

Een paar weken terug schreef ik een blog over wat de Veertigdagentijd nou precies inhoudt. Op het moment dat ik dit schrijf zijn we 18 dagen en heel wat obstakels verder. Ik heb ervoor gekozen om 40 dagen zonder Instagram en koekjes, maar mét notitieboekje om alle gebeden die God verhoort op te schrijven, door het leven te gaan.

Jezus’ liefde verspreiden

Er zijn zoveel opties om Jezus’ liefde te verspreiden, dichtbij en ver weg. Je kunt naar een ver land als Maleisië gaan om mensen over Jezus te vertellen, maar je kunt het ook dicht bij huis houden. Britney vertel je graag over een van haar handen-uit-de-mouwen-momenten.

Help, ik ben geroepen?!

Jouw roeping is uniek! In het Oude Testament roept God alleen ‘speciale' mensen. In het Nieuwe Testament roept God iedereen die bereid is Jezus te volgen. Vandaag de dag zijn dat 7 miljard verschillende roepingen, waarvan niet één hetzelfde is. Wow!

Veertigdagentijd: hoe, wat en waarom

Eerst carnaval vieren en daarna 40 dagen lang niet eten, zo richtte men vroeger de veertigdagentijd in. Tegenwoordig vieren we alleen nog carnaval en vergeten we het vasten een beetje. Britney zocht uit wat de veertigdagentijd is en gaat ook zelf aan de slag!

Waarom ik meedeed met het kerkasiel

Kwart voor twee ’s nachts. Opstaan, ontbijten, naar Den Haag reizen en een kerkdienst houden. Een normale dag in het leven van Lucas? Zeker niet! Een tijdje terug was het echter wel wat ik deed.

Bedankt voor 2018!

Wat een geweldig jaar hebben we achter de rug! We willen je bedanken voor je support aan Soul Survivor. Met elkaar hebben we veel Nederlandse jongeren bereikt met de liefde van Jezus.

Jezus in ons en wij in Hem

Jezus zegt ‘volg Mij, ik zal je maken tot vissers van mensen.’ Als je Hem volgt, gaat Hij met jou aan de slag en wil Hij je vormen zodat je in Zijn Koninkrijk aan het werk kan gaan.

Kerst, maar dan nét een beetje anders

Tijdens mijn stage in Afrika probeerde ik echt Gods hart te zoeken en Jezus te volgen. Op een van die momenten kwam dan ook het idee in mij opborrelen om dit jaar op een andere manier Kerst te vieren dan normaal gesproken...

Koffie met Jezus

Mijn lievelingsbezigheid op vrije dagen is neerstrijken in een fijn koffietentje in de buurt, met een goed boek als gezelschap. Als Jezus nu zou leven, zou hij denk ik ook regelmatig in koffietentjes te vinden zijn.

Speak, we're listening

Afgelopen week kwam ik deze video tegen, een teaser voor een conferentie die ruim vier jaar geleden online verscheen. Wellicht hadden we het filmpje met #ThrowbackThursday kunnen plaatsen, maar voor mij is de boodschap nog zó actueel.

How to live the good life

Met enige regelmaat zit ik verwikkeld in stappenplannen en 'how to’s' op zoek naar geluk en het goede leven. Laatst kwam ik in de bijbel een 'how to' tegen die deze zoektocht weer in het juiste perspectief zette.

Muziek | All About Him

De Soul Survivor Band stelde deze afspeellijst samen om alvast in de sfeer voor The Weekend te komen. Staat 'ie al op repeat? 🙃

Muziek | Jason Upton

Annemiek zette twintig mooie nummers van Jason Upton op een rij om helemaal in de stemming te komen voor de Jason Upton Music & Stories Tour.

Samen op zoek naar God | De Wittenberg

De Wittenberg is een leefgemeenschap voor jongeren tussen de 18-28 jaar en een plek waar je verschillende onderwijsprogramma's kan volgen. Vier mensen vertellen er meer over in deze blog, in samenwerking met de Wittenberg.

'Ik kreeg een dieper besef van wie God is'

Wegwerpwashandjes, tandenpoetsen in de regen, elke nacht een andere slaapplek, natte luchtbedden & kussens, uitstappen in geloof en God. Heel veel God en heel veel wind en regen. Het kwam allemaal voorbij op het Soul Survivor Festival.

Asociale media | Joram Kaat

'Honderden mensen scrollen zonder eind, voor de echte wereld geen tijd. Niets gemerkt van alles om hen heen, 24/7 samen alleen.' Is het eigenlijk sociale media of asociale media?

Update | Een berichtje uit de UK

Misschien heb je het al voorbij zien komen: Mike Pilavachi heeft een videoboodschap ingesproken waarin hij vertelt dat Soul Survivor UK stopt met het organiseren van events. Wat betekent dat voor Soul Survivor Holland?

Teaching | Wat als God spreekt?

Op het festival sprak Giovanni Veldhuis over hoe God tot mensen spreekt. Wat kun jij daar mee doen in je eigen leven? Spoiler: 'spreek Heer, uw dienstknecht luistert.'

Muziek | Festival 2018: Setlist

Met deze afspeellijst kom je zeker in de stemming voor het Festival! Luister de nieuwe nummers alvast even, zo kun je op je hardst meezingen tijdens de Celebration.

Jaloersmakend Jezus volgen

Op een evangelisatiekamp besefte Maartje hoe leeg haar leven was. Nu zet ze haar passie voor God en mensen om in professionaliteit door haar studie Godsdienst en Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Tuesday Tunes | Elohim

Als ik dit nummer hoor dan zet het me even stil en besef ik me weer hoe geweldig groot God is. De tekst wijst alleen maar naar God en Zijn grootheid!

De roller coaster die Soul Survivor heet

Het festival komt er al bijna aan en we snappen dat je je misschien mentaal moet voorbereiden. Judith schreef al eerder dat het festival een achtbaan kan zijn, dus tada: we present you a roller coaster list!

Tuesday Tunes | Even when it hurts

Soms zet ik een nummer dat ik mooi vind aan op YouTube en zoek ik ondertussen in de suggesties naar nieuwe nummers. Zo ben ik laatst op dit nummer terecht gekomen. En wauw, het raakte me zo diep!
profeteren Soul Survivor

Help, mijn vrienden willen profeteren!

Je kent ze wel, van die enthousiaste lui die een woord van God hebben gehoord en dat heel graag met jou willen delen. Geweldig natuurlijk, maar stiekem wil jij dat zelf ook wel. Hoe gaat zoiets in zijn werk en hoe ontvang je een woord?

Tuesday Tunes | I See Heaven

Dit liedje luisterde ik een tijdje geleden. Het werd niet zomaar gezongen, het werd gezongen tijdens een dienst die opgedragen werd aan Jaxon Taylor.

Wakker worden met... Lianne

We zijn in het nieuwe jaar beland en dat brengt ons weer dichter bij het nieuwe festival. Daarvoor moet natuurlijk een hoop geregeld worden. Een van deze regelaars is Lianne, zij werkt dit jaar mee als eventmanager.

Tuesday Tunes | Tremble

Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, krijg je tegenwoordig standaard het antwoord 'Ja, goed. Beetje druk hé?'. Ik maak me er zelf ook schuldig aan.

Muziek | Worship & Prayer

Chillen met God is een van de fijnste dingen om te doen. En met deze 134 (!) nummers heb je zeeën van tijd om van Hem te genieten. Enjoy!

Fun | Pepermunt guide

In sommige kerken gaan Preek en Pepermunt hand in hand. In andere kerken word je vreemd aangekeken als je zo’n rolletje zoetigheid tevoorschijn tovert.

Weekend Vibes | Volume 2

Van Capital Kings tot Switchfoot en van Young London tot Britt Nicole. Voor ieder wat wils in deze heerlijke Weekend Vibes. Let's dance into the weekend!

Test | Bij welk Soul Team pas jij?

Natuurlijk wil je dolgraag meewerken tijdens Soul Survivor, maar je komt er al weken niet uit voor welk team je je moet aanmelden. Vul snel de quiz in en ontdek voor welk team jij je aan moet melden!

Soul Survivor Holland goes Dublin

Natasja is al 8 jaar actief bij Soul Survivor en stond dit jaar voor het eerst op het podium als aanbiddingsleidster. Samen met de band ging ze een weekendje naar Dublin en daar wilden wij natuurlijk alles van weten!

Don't judge a book by its cover

In de setlist van The Weekend staat Opwekking 205, 'regelrecht uit de oudheid'. Na het lezen van de tekst voelde het bijna alsof God glimlachend zei: ‘Don’t judge a book by its cover.’
Bob Spanish op The Weekend

Een droom die wakker werd

Hij groeide op in een warm nest, een veilige basis waar hij van jongs af aan het christelijk geloof meekreeg. In dat warme nest droomde hij één grote droom: Bob Spaans wilde de muziek in.

AWAKE: Over het thema

AWAKE is het thema van Soul Survivor The Weekend. Waarom is er gekozen voor dit thema en wat betekent het? We gingen in gesprek met Sharon, deel van het Leidersteam.