The Weekend is alweer voorbij. Wat ging het snel! Alle liedjes die we vorig weekend hebben gezongen, kwamen weer even langs toen ik de Spotify Setlist aan het updaten was. Ik kreeg meteen beetje heimwee naar het Festival van afgelopen april.

Weet je het nog? Koukleumend met drie truien, zes paar sokken, een kruik, een sjaal en onze jas de dag door. Ik was wel een tikkeltje jaloers op al die bikkels die nergens lats van hadden en gewoon in hun korte mouwen rondliepen. Moet je nagaan hoe enthousiast Soul Survivor-gangers zijn. Of ze trotseren de kou om te genieten van SoSu of ze werken zó hard dat ze het vanzelf warm krijgen. Ik kan ook niets anders zeggen dan dat het festival de kou dubbel en dwars waard is. Ik word al warm als ik eraan denk..

Maar goed, back to the Setlist. Tussen liedjes van onder andere Sarah Ben Hamida, Bethel en Hillsong vond ik namelijk Opwekking 205. Ik viel haast van mijn stoel. Wat? Een lied dat regelrecht uit de oudheid komt? Ik knipperde met mijn ogen, maar er veranderde niets. Ik las het goed, Opwekking 205. Ik scrolde door de tekst:

‘U, Heer, bent wonderschoon
naar U verlangt mijn hart
want als Uw ogen op mij zijn
vervult Uw liefde mij.’

Opwekking 205 was zeker niet het oude lied wat het in mijn ogen was. Het was niet saai en veel te langzaam. Sterker nog, toen ik luisterde naar de tekst voelde ik mij vervuld met nederigheid, verlangen naar en ontzag voor God. Het voelde bijna alsof God een grapje met me uithaalde en glimlachend zei: ‘Weet je nog? Don’t judge a book by its cover.’ Oeps, daar zat wel wat in.

Wat is het fijn om te mogen weten dat God naar ons kijkt en vol liefde glimlacht! Hij beoordeelt ons niet op ‘onze buitenkant’. Hoe goed of fout we het in onze ogen ook doen. Of we nu verlegen of uitbundig zijn, met vlaggen dansen of stilstaan. Of we moderne liedjes zingen of Psalmen neuriën, God laat ons niet los. Zijn liefde vervult in ons zoals in het liedje gezongen wordt. Dankzij het sterven van Jezus aan het kruis en Zijn opstanding mogen we weten dat er genade is. Dat geeft mij nog zoveel meer verlangen om Hem beter te leren kennen! Jou ook?

Luister dan eens naar Tremble, wat we afgelopen weekend ook zongen.

 ‘Jesus, Jesus, You make the darkness tremble
Jesus, Jesus, You silence fear
Your name is a light that the shadows can’t deny
Your name cannot be overcome
Your name is alive forever lifted high
Your name cannot be overcome.’

Toen ik dit hoorde, dacht ik: laten wij de Vader, Zoon en Heilige Geest dan ook niet beoordelen op de buitenkant, op wat we misschien nu van Hem zien. Hij is zoveel groter dan wij ons beseffen. Het gaat in dit nummer ‘alleen’ nog maar over Jezus’ Naam. Hoe gaaf! Genoeg te ontdekken dus, maar geen haast. Gods oog rust altijd op jou en Zijn liefde vervult ons, hoe dan ook. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Soul Survivor The Weekend is een weekend vol ontmoeting, fun, worship, teaching & ministry. Dit jaar hebben we een fantastische tijd gehad van 3-5 november! Ons volgende event is het Soul Survivor Festival. Ook hier is het thema AWAKE. Meer weten? Kijk hier.