Soul Survivor Holland
goes Dublin

Natasja is al 8 jaar actief bij Soul Survivor en stond dit jaar voor het eerst op het podium als aanbiddingsleidster. Samen met de band ging ze een weekendje naar Dublin en daar wilden wij natuurlijk alles van weten!

Hoe kwamen jullie erbij om helemaal naar Dublin te gaan? 

‘Soul Survivor is een veel groter netwerk dan alleen Nederland. We waren door een van de organisatoren uit Ierland gevraagd om zaterdag te spelen op een van de Soul Survivor Nights. Samen met Tom Smith, de band en Mike Pilavachi als spreker. Het was net zo’n geweldige sfeer als in Nederland. Daarna sloten we de avond af met een lekkere Dance Party. De volgende dag hebben we nog wat rondgehangen in de stad zelf.

Zijn jullie als band dichter bij elkaar gekomen?

Jazeker, dat is wat zo’n weekend met je doet. Ik zou elk team aanraden om een weekendje weg te gaan. Natuurlijk hadden we wel al een hechte band met elkaar, maar je leert toch weer andere dingen van elkaar kennen. Je eet samen, lacht samen, bid en zingt samen. Zo kwam ik er dit weekend achter dat Michael bijvoorbeeld heel erg van de Minions houdt!

Wat gaaf! Was Dublin heel anders vergeleken met Nederland?

Bedoel je de Soul Survivor Night? Alleen de liedjes zijn niet in het Nederlands haha! De mensen zijn niet zo anders vergeleken met hier. Er is ruimte voor de Heilige Geest om te spreken. Jongeren hebben de mogelijkheid om een ontmoeting te hebben met Jezus. En ik realiseerde me in Dublin dat het dan dus niet uitmaakt waar je bent. Hier in Nederland of in Dublin, het voelt als Soul Survivor en God is overal. De stad vond ik persoonlijk een rauwe uitstraling hebben. De gebouwen zijn afwisselend mooi, maar soms ook erg grauw. Ik ben daarom blij dat zich daar zo’n sterke groep bevindt die het verschil kan maken.

Hoe ervoer jij dat God bij je was?
God laat zien wie ik ben, maar vooral ook wie Hij is. Een goede Vader. Ik merk dat ik mezelf soms tegen kan houden door het idee ‘ik ben niet genoeg’. Dat heb ik dan ook op het podium. En God maakt me dan wakker door te zeggen: ‘Hé, jij bent wel goed genoeg! Ik wil je zien groeien.’ En dat is zo geweldig! Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor Gods koninkrijk. Hij laat me zien hoe hij mij wil gebruiken om Zijn koninkrijk te bouwen.

Dit jaar Dublin. Waar liggen je toekomstdromen?

Natuurlijk is het aan God waar ik speel. Het lijkt me tof om veel mensen te bereiken. Hen de vrijheid geven en de liefde van God laten zien door de muziek heen. Mensen inspireren met wie ik ben en hun de mogelijkheid geven om te zingen wat in hun hart ligt.  Of dat nou Dublin is, Amerika of in mijn geboortedorp in Nederland. Een tour in Nederland lijkt me wel heel cool. Maar echt mijn droom? Dan zou ik de gebieden opzoeken met een wat grotere risicofactor, zoals het Midden-Oosten. Oh, en Zuid-Afrika lijkt me ook leuk!