Tuesday Tunes: Tremble

Mosaic MSC | door: Emmie Overbeek

Peace, bring it all to peace

Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, krijg je tegenwoordig standaard het antwoord ‘Ja, goed. Beetje druk hé?’. Ik maak me er zelf ook schuldig aan. Kan die afspraak er niet nog net even bij? Moet ik nog een koffietje drinken met die ene vriendin die ik al maanden niet gesproken heb? Heb ik al gesport deze week?

Er zijn weinig momenten dat ik nog écht stil ben. Momenten waarop ik de tijd neem om even te zitten met een goed boek, een fijn muzieklijstje of gewoon he-le-maal niks. Peace, bring it all to peace. Maar hoe dan?

Still, call the sea to still
The rage in me to still
Every wave at Your name

Dit stukje doet me denken aan het verhaal van Jezus en de discipelen die het water opgaan tijdens een storm. De discipelen doen er alles aan om de boot op goede koers te houden. En Jezus? Die ligt rustig te slapen. Als er een windvlaag langskomt die de kracht van de discipelen te boven gaat, maken ze Jezus wakker: ‘Heer, red ons! We vergaan!’. Jezus keek hen aan, vroeg zich af waar hun geloof gebleven was, keek even naar het water en maande het tot stilte. Natúúrlijk was God erbij, lijkt Jezus te zeggen.

Ik ben bang dat ik vaker op de discipelen lijk dan op Jezus. Dit nummer helpt mij om stil te worden en te vertrouwen dat God de storm wel oplost.

Jesus, Jesus, You make the darkness tremble
Jesus, Jesus, You silence fear

Hieronder kun je het nummer Tremble luisteren. Van welk nummer word jij stil?