Wakker worden met… Lianne

door Moody Ossenblok

We zijn in het nieuwe jaar beland en dat brengt ons weer dichter bij het nieuwe festival. Daarvoor moet natuurlijk een hoop geregeld worden. Een van deze regelaars is Lianne, zij werkt dit jaar mee als eventmanager. Wat vindt zij van het nieuwe thema? Je leest het hieronder!

Wat betekent AWAKE voor jou?
AWAKE betekent voor mij dat je volledig in je bestemming komt te staan. Het is een moment waarop je wakker wordt geschud. Dat je uit je roes komt, opstaat en gaat zijn wie je werkelijk bent.

Hoe ziet zo’n moment er dan uit?
Zo’n moment heb ik vaak wanneer ik in de Bijbel lees of aan het worshippen ben. Dit gebeurt soms ook in gebed. Dan laat God me iets zien. Hij laat me zien dat ik bijvoorbeeld in een bepaalde richting mag gaan. Of dat ik geliefd ben, wanneer ik het gevoel heb dat ik door de wereld soms aan de kant wordt gezet. Dat geldt overigens voor iedereen!

Wanneer ik de Bijbel lees of aan het worshippen ben, laat God me zien dat ik bijvoorbeeld in een bepaalde richting mag gaan en dat ik geliefd ben.

Wanneer heb jij wakker mogen worden?
Ik ben gelovig opgevoed en heb me daar altijd aan vastgehouden. Maar er zijn ook tijden geweest waarin ik een beetje zoekende was. Tot vorig jaar, toen ik een bijbelschool volgde. Die tijd, en nu nog steeds, ervoer ik dat God wel veel dichterbij mij is komen staan (of ik bij God, hihi). Dit merkte ik vooral in de dingen die Hij mij liet zien. Ook gaf God mij een bijzondere droom.

Wat droomde je dan?
Ik droomde dat ik met een baby’tje in mijn handen door een stad liep. Een verwoeste stad, vol oorlog. Er werd een granaat gegooid op mij en de baby. Ik riep: “Jezus help mij!”. Toen ik wakker werd lag ik tot mijn verbazing nog in exact dezelfde houding als in mijn droom. Ik kreeg sterk het gevoel dat ik Johannes 3:5 moest lezen. Ik vroeg aan God de bevestiging dat als die tekst te maken had met een geboorte/baby, dan wist ik dat deze droom van Hem kwam. En tadaa: “Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Zo iemand niet geboren wordt uit water en Geest, hij kan in het Koninkrijk Gods niet ingaan.” Dit vond ik zo bijzonder dat mijn twijfel over wel of niet laten dopen voorbij was.

Wat beweegt jouw hart?
Ik geniet ervan om praktisch bezig te zijn en ik ‘droomde’ er altijd al van om Eventmanager te worden. En wauw, deze kans is mij nu gegeven! Ik vind het tof om achter de schermen hard bezig te zijn en zo mijn steentje bij te dragen. Ik heb ook altijd al een zwak gehad voor mensen die zich minder gezien voelen. Eenzame ouderen bijvoorbeeld, ik merk dat mijn hart hier erg bewogen door is. Daarnaast heb ik ook een hart voor de aanbidding van God, puur vanuit het hart.

Hoe kan jouw omgeving zien dat je AWAKE bent?
Vroeger schaamde ik me om te vertellen over mijn geloof bij ongelovige vrienden. Nu heb ik geleerd om hen te vertellen over mijn geloof, de dingen die ik mee maak, ook al is het in Jip-en-Janneke taal. Ik ga mee met hun flow en neem hen ook weer mee in mijn leven met God, omdat dit is wie ik ben.

Ik heb geleerd om hen te vertellen over mijn geloof en mijn leven met God,
omdat dit is wie ik ben.

Wat moet je doen als je in slaap valt?
Wat ik zelf altijd doe is me op deze momenten omringen met mensen die hetzelfde geloven als ik. Omdat zij ook weten dat het niet altijd even makkelijk is. Zij helpen mij en het voelt goed hen terug te kunnen helpen. Samen God zoeken door aanbidding, daar geniet ik van.

Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?
Een Latte Machiato van Soul Coffee. Niks meer, niks minder. Om even extra energie te krijgen.