Tuesday Tunes: Even when it hurts

Hillsong UNITED | door: Annemijn Kooiman

Even when my strength is lost, I’ll praise You.
Even when I have no song, I’ll praise You.
Even when it’s hard to find the words
Louder then I’ll sing Your praise
I will only sing Your praise.

Soms zet ik een nummer dat ik mooi vind aan op YouTube en zoek ik ondertussen in de suggesties naar nieuwe nummers. Zo ben ik laatst op dit nummer terecht gekomen. En wauw, het raakte me zo diep! De tranen sprongen in mijn ogen.

Op dit moment ga ik door een erg moeilijke tijd. Door een depressie en andere klachten kan ik op dit moment niet naar school. Hierdoor voel ik me vaak alleen en niet goed genoeg. Ook ben ik de laatste tijd erg moe van het vechten tegen mijzelf.

Op de dag waarop ik dit nummer vond had ik ’s avonds een paniekaanval gehad. Tijdens die paniekaanval had ik het gevoel dat ik geen lucht meer kreeg. Toen besloot ik naar God te zingen. Dit ging erg moeizaam, maar langzaam kreeg ik meer lucht en werd ik weer wat rustiger. En nee, het was niet zo dat alle narigheid op magische wijze verdween, maar Hij was er. Hij was bij mij en gaf mij rust.

Wat ik vooral wil delen is: zoek God ook in de meest moeilijke momenten!

Toen ik de dag daarna dit nummer hoorde, was de inhoud zo herkenbaar. En zo echt. Het is lastig om het precies onder woorden te brengen, maar wat ik vooral wil delen is: zoek God ook in de meest moeilijke momenten! Hij zal misschien niet alles wegnemen, maar Hij is er wel bij. Zijn aanwezigheid kan jou de kracht geven om door te gaan, al is het alleen maar voor die nacht, dat uur of die ene zware minuut. Zoek Hem.