Tuesday Tunes: So Will I (100 Billion X)

Hillsong UNITED | door: Martijn Kersloot

But what measure could amount to Your desire
You’re the One who never leaves the one behind

De twee zinnen hierboven zijn het einde van So Will I. Wauw, ik vind dit nummer zo sprekend. Het neemt je mee van schepping tot kruisiging tot opstanding, voor mij het evangelie in een notendop. Het spreekt over Gods beloften die nooit falen en Zijn schoonheid die je onder andere in de natuur kunt terugvinden.

Aan de andere kant is de tekst zó radicaal:

If the stars were made to worship so will I
If the mountains bow in reverence so will I
If the oceans roar Your greatness so will I
For if everything exists to lift You high so will I

If the wind goes where You send it so will I
If the rocks cry out in silence so will I
If the sum of all our praises still falls shy
Then we’ll sing again a hundred billion times

Daar struikelde ik eerst over: dit kan ik als mens toch nooit bereiken? Ik ben niet een persoon die bij elk moment met m’n handen in de lucht staat om God te danken (respect voor de mensen die dit wel doen!), laat staan iemand met een rotsvast vertrouwen. Gelukkig zegt de Bijbel dat ik hierin mag groeien, dat het ‘goede werk’ door mag gaan en dat dit uiteindelijk voltooid mag worden (Filippenzen 1:6). Daarom zie ik dit vers ook als gebed, als iets waar ik naartoe mag groeien en werken.

Welk nummer inspireert jou om te groeien in geloof?