‘Ik kreeg een dieper besef van wie God is’

door: Tabitha van Vliet

Wegwerpwashandjes, tandenpoetsen in de regen, elke nacht een andere slaapplek, natte luchtbedden & kussens, weinig slaap, ontspannen sfeer, koude douche (gelukkig alleen de 1e dag), ontmoeting, uitstappen in geloof, God. Heel veel God en heel veel wind en regen. Het kwam allemaal voorbij op het Soul Survivor Festival. Wat mij betreft les 2 van ‘breid je comfort-zone uit’ 

We zijn het kampeeravontuur weer aan gegaan. Ondanks de kou en nattigheid heb ik een geweldige tijd gehad op dit festival. Mooie dingen gezien en meegemaakt. Genezing, herstel, profetie, bemoediging, opbouwing, aanbidding, LIEFDE. Ja dat laatste vooral. Alleen maar liefde. God heeft geweldige dingen gedaan op dit festival. All praise to Him! Zijn hart gaat uit naar de jongeren generatie. Dit was zo fantastisch om te zien; wauw! Zelfs tieners die profeteerden en gebeden uitspraken over mede broers en zussen. Joël 3 werd realiteit:
‘Daarna zal zich dit voltrekken: Ik zal mijn geest uitgieten over al wat leeft. Jullie zonen en dochters zullen profeteren, oude mensen zullen dromen dromen, en jongeren visioenen zien; zelfs over slaven en slavinnen zal ik in die tijd mijn geest uitgieten. Dan zal ik tekenen geven aan de hemel en op aarde: bloed en vuur en zuilen van rook, de zon verandert in duisternis en de maan in bloed. Dan komt de dag van de HEER, groot en ontzagwekkend. Dan zal ieder die de naam van de HEER aanroept ontkomen: op de Sion, in Jeruzalem, is een toevlucht te vinden, zoals de HEER heeft beloofd; ieder die hij roept zal worden gered.’

En voor dit alles gold: ‘stralend falen en spelend leren’.

Goed en mooi onderwijs. Verschillende seminars. Fijne sprekers vol van God’s Geest. Zowel praktische als geestelijke seminars. Als je het mij vraagt voor herhaling vatbaar. Tot nu toe zijn dit de woorden die ik heb om dit geweldige avontuur te omschrijven… God’s liefde en genade zijn haast niet in woorden te omschrijven. Om dit te beleven en ervaren had je er echt bij moeten zijn.

Zelf ook van God’s liefde mogen uitdelen. Woorden, beelden, gebed. En veel van God mogen ontvangen voor in mijn persoonlijke huidige situatie. Opnieuw bevestigd in mijn identiteit. Wie ik ben en mag zijn in Hem. In Jezus! Hij is zo groot, Hij is zo goed!

Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God
Oh, it chases me down, fights ‘til I’m found, leaves the ninety-nine.
I couldn’t earn it, I don’t deserve it, still You give Yourself away
Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God.

Deze dagen heb ik weer een dieper besef gekregen. Een dieper besef van wie God is. Wie Hij wilt zijn. Voor jou en voor mij. Wat Hij doet, hoe Hij spreekt. Met eigen ogen heb ik gezien en ervaren hoe groot en diep Zijn liefde gaat voor de mensheid. Het was vermoeiend en intensief maar dankzij de fijne ontspannen sfeer hadden we daar gelukkig weinig last van.

Ik dank Hem. Voor Zijn goedheid. Voor Zijn trouw en Zijn overweldigende liefde. Voor alles wat Hij heeft gedaan. Again: all praise to Him! The Good Good Father.

En wauw.. wat hebben deze jongeren een passie voor Jezus. Wat een enthousiasme en wat een vuur! Volgend jaar weer?

Wil je ook als Tabitha naar het Festival gaan om (meer) over Jezus te leren?