Samen op zoek naar God

Deze blog is geschreven in samenwerking met de Wittenberg

De Wittenberg is een leefgemeenschap voor jongeren tussen de 18-28 jaar en een plek waar je verschillende onderwijsprogramma’s kan volgen. Dit jaar staat in het teken van Samen verzetten we de Wittenberg, waarin studenten, medewerkers en betrokkenen zich inzetten voor een nieuw jaar op de Wittenberg. Wat motiveert studenten om te kiezen voor de Wittenberg?

Luuk, oud-student
Ik wist al voor mijn studie Dierverzorging dat ik graag meer wilde weten over het geloof. De Wittenberg sprak me aan, omdat je hier intern woont. Je zit in principe gewoon vijf dagen op elkaars lip en leert elkaar dus enorm goed kennen. De studie is niet alleen gericht op theorie over wie God is of wie je zelf bent, maar ook op daarin uitstappen. Je gaat bijvoorbeeld op stage en krijgt missionaire toerusting.

Op dit moment ben ik bezig met een gemeentestichtingsproject in België, samen met wat andere mensen. Na een Mission Discipleship Training van Operatie Mobilisatie in Zuid-Afrika wist ik dat ik de zending in wilde. Mooi dat ik dat nu kan gaan doen! De Wittenberg heeft me hier wel echt de basis voor gegeven. Ik zou de Wittenberg zeker aanraden als je je geloof wil onderzoeken of uitdiepen.

Je zit in principe gewoon vijf dagen op elkaars lip.

Luuk

Nienke, parttime medewerker
Ik wilde altijd graag in een leefgemeenschap wonen, de verbondenheid trok me aan. Tijdens mijn studie woonde ik dus op de Wittenberg, samen met de studenten die een bijbelschool volgden. Inmiddels ben ik bijna een jaar getrouwd met Marc en wonen we samen in een studentenhuis, zodat we stiekem toch een beetje van die verbondenheid meepakken. Ik heb bijna mijn eerste master Biologie afgerond en wil straks graag een tweede doen, om docent te kunnen worden.

Mensen met wie ik heb gewoond, zijn echt familie van me geworden. Ik vond de bijbelse uitspraak over ‘je broers en zussen’ heel oubollig, maar het is echt waar. Je gaat met elkaar op zoek naar God, daar wilde ik graag in investeren. Daarom werk ik nu nog vier uur per week voor de Wittenberg. Ik doe een stukje fondsenwerving en promotie.

Ik vond de bijbelse uitspraak ‘je broers en zussen’ altijd

heel oubollig, maar het is echt waar!

Nienke

Lianne, toekomstig studente
Ik heb mijn studie in handel afgerond en weet nog niet precies wat ik verder wil doen. Op de HGJB Kerstconferentie kwam ik in aanraking met de Wittenberg en dat sprak me heel erg aan. Het onderwijs spreekt me aan omdat je zowel leert over jezelf, als over je geloof. De doorslag was voor mij toch wel het intern zijn en met elkaar wonen en leven. Dat is weer eens wat anders!

De doorslag was voor mij het met elkaar wonen en leven.

Lianne

Richard, oud-student en actief bij Soul Survivor
Voordat ik ging studeren op de Wittenberg had ik gewoon een baan, was ik actief in de kerk en gamede ik veel. Ik voelde me snel ongemakkelijk bij mensen en had één vriend, Joeri. Ik wilde wel iets meer in mijn leven dan alleen maar werken en kwam toen bij de Wittenberg terecht. Ik vond het samen leven en wonen wel heel veel en vroeg God om een teken of ik het wel of niet moest doen. Iemand zei op een bidstond tegen mij ‘een schip dat stilligt kan niet gestuurd worden’ en toen besloot ik in beweging te komen en de bijbelschool te volgen. 

Inmiddels zijn we een aantal jaar, een aantal vrienden en een hele familie verder en woon ik in de leefgemeenschap van de Wittenberg. Sinds een aantal jaar ben ik ook actief op Soul Survivor. Dezelfde Joeri die ik eerder noemde nam mij in 2002 al mee met zijn vriendengroep. Op Soul Survivor voel ik me thuis. Ik durf hier mezelf te zijn en leer God steeds beter kennen. Ik zou de Wittenberg én Soul Survivor zeker aanraden.

Op Soul Survivor voel ik me thuis.

Richard

De Wittenberg houdt een actiedag voor het voortbestaan van de onderwijsprogramma’s op 23 juni. Meer weten? Klik hier.