How to live the good life

door: Natasja Bos

Met enige regelmaat zit ik verwikkeld in stappenplannen en ‘how to’s’ op zoek naar geluk en het goede leven. De ene dag zou je vegetarisch moeten zijn, de andere dag word je uitgefoeterd omdat je sojabonen eet. Op allerlei plekken, op je werk, op insta, en zelfs in de kerk wordt met de beste bedoelingen aan ons verteld wie we (zouden moeten) zijn en wat we zouden moeten doen.

Zelfs in mijn werk voor Exxpose, in het strijden voor gerechtigheid en het dromen van betere wereld, voel ik me wel eens overweldigd door wat ik allemaal zou kunnen doen. Eens in de zoveel tijd verzucht ik dan ook: ‘Ik red het niet.’

Laatst kwam ik in de bijbel een ‘how to’ tegen die deze zoektocht weer in het juiste perspectief zette.

So here’s what I want you to do, God helping you: Take your everyday, ordinary life—your sleeping, eating, going-to-work, and walking-around life—and place it before God as an offering. Embracing what God does for you is the best thing you can do for him. Don’t become so well-adjusted to your culture that you fit into it without even thinking. Instead, fix your attention on God. You’ll be changed from the inside out. Readily recognize what he wants from you, and quickly respond to it. Unlike the culture around you, always dragging you down to its level of immaturity, God brings the best out of you, develops well-formed maturity in you.

– Romeinen 12:1-2 (The Message)

Natuurlijk red ik het niet! Ik ben niet de held in dit verhaal. Jezus is de Redder! De God van de Genade die de angst voor de dood, de angst voor afwijzing, de angst om niet genoeg te hebben of te zijn, omver heeft geblazen met zijn offer van alles overwinnende liefde. Hij verwelkomt mij terug in die liefde. Ik zie mezelf opnieuw door wie God is en wat Hij heeft gedaan. Ik leg mijn leven voor Hem neer en vertrouw erop dat Hij mij het beste in mij naar boven brengt.

De God van de Genade heeft angst omver geblazen
met Zijn offer van alles overwinnende liefde.

“Ho ho! Niet te snel”, hoor ik je denken, “dat staat daar nu wel mooi, maar hoe doe je dat?” Nu, vooruit dan, toch nog een ‘how to’. Wat mij enorm helpt is worship. Mezelf herinneren aan wie God is en Hem de eer geven die Hij verdient. Met mijn gedachten, mijn stem, mijn lichaam en mijn tijd. Dat betekent soms letterlijk mijn leven voor Hem neerleggen, Hem prioriteit maken in mijn schema en tijd apart zetten. Zodat jezelf heel praktisch herinnert aan wie de redder in dit verhaal is.

Worship helpt mezelf herinneren aan wie God is en Hem de eer geven die hij verdient.

Ik merk dat er nieuw leven in me ontstaat. Een reformatie van mijn hart. Als ik alles wat ik denk dat ik moet doen of zijn even laat varen voor wat het is en mijn ogen focus op Jezus de voleinder van mijn geloof. Dán kan ik God helpen in zijn reddingsactie.   

Ga je met me mee naar The Weekend om opnieuw tijd apart te zetten voor Hem?

Meer over Jezus leren en tijd nemen om Hem te ontmoeten?
Kom naar The Weekend!

Koop je dagticket vanaf €19,50 of je weekendticket voor €122,00.