Speak, we’re listening

tekst: Martijn Kersloot | video: Hillsong

‘We are drawn by a whisper, so that we might hear and re-tune the senses, as He waits for our response.’

‘We worden aangetrokken door een fluistering, zodat we kunnen horen en onze zintuigen opnieuw kunnen afstemmen, terwijl Hij op ons antwoord wacht.’

Afgelopen week kwam ik deze video tegen, een teaser voor een conferentie die ruim vier jaar geleden online verscheen. Wellicht hadden we het filmpje met #ThrowbackThursday kunnen plaatsen, maar voor mij is de boodschap nog zó actueel.

Terwijl ik dit korte stukje schrijf, probeer ik ondertussen te bedenken wat ik allemaal nog mag doen vandaag: huiswerk afmaken, nog wat achterstallig werk doen, m’n mailbox uitpluizen, even sociaal doen met m’n huisgenoten en me klaarmaken voor The Weekend. Oh, en wacht, ergens wil ik ook nog een stukje tijd inbouwen om even stil te worden, als dat past tenminste.

In de drukte van alledag is het zo lastig om even stil te staan, om je aandacht van je telefoon, je werk en todo-lijstje te verleggen naar de Schepper, naar Diegene die al lang stil staat en wacht tot jij bij Hem komt. Het is alsof we het intieme, oneindige gesprek tussen Schepper en schepping zijn vergeten, alsof het uitschakelen van zintuigen de enige oplossing is tegen alles wat op ons af komt. Aankomend weekend staan we met elkaar stil bij wie Jezus is en richten we ons op Hem om bij Hem rust te vinden. Eigenlijk zeggen we, net zoals in het filmpje, speak, we’re listening. Iets wat we nooit te vaak kunnen zeggen.

Ben jij er aankomend weekend ook bij? Je tickets scoor je hier.