Kerst, maar dan nét een beetje anders

door: Sarah Kooijman

Dit jaar heb ik het voorrecht gehad om vijf maanden stage te lopen in Afrika. Naast stage had ik veel tijd om met God te kletsen over van alles en nog wat. Op die momenten probeerde ik echt Zijn hart te zoeken en Jezus te volgen. Op een van die momenten kwam dan ook het idee in mij opborrelen om dit jaar op een andere manier Kerst te vieren dan normaal gesproken…

Meestal zit ik met Kerst lekker thuis op de bank series te kijken onder mijn warme deken en ligt er een kat op mijn schoot, waardoor ik vervolgens het uur daarna niet kan bewegen. In de avond wordt er uitgebreid gedineerd, want ja, het is tenslotte Kerst.

Maar dit jaar kreeg ik een ander verlangen in mijn hart. God sprak mij aan en liet mij zien dat ik het ook heel anders kan aanpakken. Hij bewoog mijn hart voor de mensen die het niet zo breed hebben of die alleen zijn met Kerst. Ik kreeg het verlangen om voor hen voedselpakketten samen te stellen en deze uit te delen, om mijzelf nuttig te maken met Kerst. In plaats van altijd te ontvangen, wilde ik uitdelen. Dus ik besloot deze gedachte in mijn mobiele notities te schrijven.

In plaats van altijd te ontvangen, wilde ik uitdelen.

De zomervakantie ging voorbij en het idee liet mij niet los. Hoe zou ik dit gaan aanpakken? Ook al zou niemand mee willen doen, ik was vastbesloten om tenminste één pakket te gaan langsbrengen.

Ondertussen was het seizoen van het Ministry Team weer begonnen. Welke plek is nu beter om mijn dromen en ideeën te delen? Toen ik dit deed, kreeg ik enthousiaste reacties terug, dus ik begon een plan te maken.

Na vele voorbereidingen gaan we uiteindelijk 14 gezinnen benaderen die allemaal wel een extraatje kunnen gebruiken met de kerstdagen. Ik heb hen allemaal gesproken en stuk voor stuk zijn ze enorm dankbaar voor deze actie. Van hele blije tot diep ontroerde reacties, ze zien er allemaal naar uit! Deze gesprekken hebben mij zo erg geraakt. Wat is Jezus toch liefdevol en wat heeft Hij toch veel over voor de mens. Ik vind het geweldig dat Hij mij wil gebruiken om Zijn liefde te laten zien.

Ik kon écht merken dat Jezus hart in deze acties was, want alles is zo soepel verlopen.

We hadden geen fonds dat geld voor ons had om de voedselpakketten samen te stellen…. en wees nu eerlijk… je wilt ook niet met een prulpakket aankomen…

Dus ik besloot om brutaal te zijn en naar al mijn vrienden en familieleden een Tikkie te sturen, waarin zij zelf konden beslissen hoeveel zij zouden overmaken. Het Ministry Team heeft deze actie ook opgepakt en daar ben ik heel dankbaar voor. We zijn daardoor de actie samen gaan dragen en dat maakt het extra gaaf! Mijn goal was €300, maar dat was voor God een lachertje! Binnen twee dagen had ik al €200 opgehaald en het geld bleef maar binnenkomen.

Nu staat de teller op €620! HET DUBBELE! En de actie duurt nog een aantal dagen.

Ik vind het geweldig dat Jezus mij wil gebruiken
om Zijn liefde te laten zien.

Ik kan het bijna niet geloven en ik kan niet wachten om samen met het Ministry Team deze mensen op te zoeken en geweldige geschenken te kunnen geven. Ik ben onwijs dankbaar voor de giften en voor de mensen die zich zo hebben ingezet om dit idee concreet te maken.

God kan beginnen met een klein idee en het kan onmogelijk lijken… maar als je écht het gevoel hebt dat je er wat mee moet doen, wie houdt je tegen? Zoals je ziet, voor God is niets onmogelijk en als het van Hem is zal Hij het zegenen. It’s All About Him!

En hoe cool is het, als je dan je christelijke broers en zussen om hulp kunt vragen en zij je volledig willen supporten? Geweldig om elkaar te ondersteunen in dromen en verlangens!

Nog een paar nachtjes en dan is het tijd om te gaan uitdelen.

Ik kan niet wachten!