Bedankt voor 2019!

Wat kijken we terug op weer een geweldig jaar met heel veel mooie events waarin we God aan het werk hebben gezien! Hieronder noemen een aantal highlights.

Keuzes voor Jezus!

Tijdens het festival hebben we ruim 1000 jongeren bereikt met Gods liefde. Jongeren werden bemoedigd en er waren levensveranderende ontmoetingen met Jezus waarbij vele jongeren de keuze hebben gemaakt om Jezus te volgen. Dit is één van de belangrijkste redenen om als Soul Survivor in deze generatie te blijven investeren.

Getuigenis

Tijdens de diensten en na de events horen we vaak getuigenissen van tieners en jongeren, iets waarbij wij alleen maar naar Jezus kunnen kijken. Een bijzonder voorbeeld is dat Sharon (leidersteam en één van de sprekers) uitstapte tijdens haar preek en twee spontane zinnen zong, iets wat op dat moment een onderdeel van het verhaal leek. Na een paar maanden kwam er een jongere naar haar toe om te vertellen dat ze voor die zin regelmatig last had van nachtmerries, maar die daarna nooit meer had gehad. Onwijs bijzonder! Het geeft ons steeds weer het besef hoe groot onze God is!

Met Soul Survivor Nederland in!

Naast het Festival organiseerden we ook dit jaar weer meer dan tien Prayer & Worship avonden, waarin we – samen met een kerk of gemeente – op zoek gaan naar wat God wil zeggen tegen de kerk, de stad/het dorp en de mensen die aanwezig zijn. We mochten deze kerken en gemeenten bemoedigen en hebben nieuwe, waardevolle relaties opgebouwd.

Begin 2019 mochten we ook voor het eerst meewerken aan het Focus weekend van Navigators Studenten Verenigingen, waar we met onze koffiebar voor de nodige energie hebben gezorgd. Hier konden we nieuwe jongeren en studenten ontmoeten en op een praktische manier investeren in deze bijzondere generatie.

The Weekend 2019

Ook mochten we in 2019 opnieuw een editie van The Weekend organiseren. Met ruim 100 jongeren brachten we een weekend door in het klooster. Ook hier zagen we jongeren die een bijzondere en krachtige ontmoeting hadden met de Heilige Geest en werden we stilgezet bij de kracht van woorden en gebed. God werd echt voor zoveel jongeren en we zagen mensen uitstappen in profetie, genezing en Gods stem verstaan.

De preek van Sarah op zaterdagavond zorgde voor een doorbraak, iets waar wij de titel ‘no-shame movement’ aan gaven. We zagen een generatie die opstond temidden van alle schaamte en gebrokenheid om te gaan leven in transparantie en eerlijkheid. Een groep mensen die het aandurft om kwetsbaar te zijn naar God, naar elkaar en naar zichzelf.

Meerdere mensen en groepen besloten toch wat langer te blijven dan alleen het weekend of de dag waarvoor ze gekomen waren tijdens het festival en The Weekend, omdat ze meer wilden proeven van wat er gebeurde. We mochten ook mensen ontmoeten die de stap waagden om alleen te komen en tijdens de events nieuwe vrienden leerden kennen. Eén van de bezoekers op The Weekend omschreef het als: ‘voorafgaand aan The Weekend kende ik alleen de persoon met wie ik kwam. Nu, twee dagen later, heb ik er een nieuwe familie bij.’ Van dat soort verhalen krijgen we niet alleen kippenvel: daar doen we het voor.

Tot ziens in 2020!

Was dat alles? Absoluut niet. Elke bezoeker, jeugdleider, jongere of Soul Team’er heeft zo zijn of haar eigen verhalen en ervaringen binnen een van de evenementen van Soul Survivor. We vinden het te gek dat we onderdeel mogen uitmaken van de levens van al deze jongeren en zien uit naar nieuwe getuigenissen in 2020.

Wil je het werk van Soul Survivor financieel ondersteunen?