Met je jeugdgroep naar het Soul Survivor Festival

tekst: Martijn Kersloot

Vineyard Wageningen komt al 10 jaar op het Soul Survivor Festival. Het varieert een beetje, maar meestal zetten zo’n 20 tot 30 tieners hun tent op op Strand Nulde. Afgelopen Festival spraken we met twee van hun jeugdleiders: waarom ga je als jeugdgroep naar het Soul Survivor Festival en wat neem je mee naar huis?

“De afwisseling van het Soul Survivor Festival is echt top: er is verdieping én sport en spel. Als jeugdleiders gaan we samen met de tieners naar de ochtend- en avondcelebration. Tussendoor maken we veel lol met elkaar en zorgen we dat iedereen gezien wordt. En zo hoort het: God is niet saai en geeft niet alleen maar om verdieping. Hij geeft ook om onze vreugde en onze grappen en onze lol.”

Samen het programma beleven en bespreken
Samen nemen de jeugdleiders het seminarprogramma met de tieners door, zodat elke tiener naar de seminar kan die hij of zij leuk vindt. “Onze tieners vinden het ook leuk om over zulke onderwerpen na te denken en te praten: “Wat vind ik hiervan, en wat vindt de kerk hiervan?” Bij het koken of na een dienst praten we altijd nog even door. We maken een rondje om te zien wat God aan het doen is, we staan stil bij de dingen die de tieners beleven en leggen dingen uit als er vragen zijn. En, niet te vergeten: we vieren samen wat God aan het doen is en bedanken Hem daarvoor.”

Er gebeurt zoveel tijdens het Festival:
elke keer geeft God meer.

Heel speciaal
“Wat er tijdens het Festival gebeurt voor de tieners is heel speciaal. In onze eigen kerk benaderen ze de tieners op een andere manier. Hier kunnen ze dansen, is er een toffe band en is er sport en spel. Er gebeurt zoveel tijdens het Festival: elke keer geeft God meer. En het bijzondere is, ondanks alle activiteiten is er toch een soort van rust en de verbandtrommel blijft het hele Festival dicht.”


Kiezen voor Jezus
“Veel tieners zetten hier de stap om hun leven aan Jezus te geven. Dat doet wat met je als jeugdleider, dat is je drive. Je wil zo graag dat tieners voor hun 18de voor Jezus kiezen, voordat ze de wijde wereld ingaan. Soul Survivor speelt daar een belangrijke rol in. Je hebt de dagen op het Festival zo’n focus op God op een speelse en leuke manier.”

Eerst denk je: ik ga alleen voor de tieners,
totdat je merkt hoeveel je zelf hebt mogen ontvangen.

Voor de tieners…
“Ik word zo enthousiast van wat er gebeurt onder de tieners! Soul Survivor is voor ons heel waardevol omdat het iedere keer heel persoonlijk maakt. Alles is zo op hartsniveau: wat doet het met jou? De sprekers zijn heel kwetsbaar, heel divers, en vertellen verhalen waar ze zelf doorheen gaan.”

 

… en voor jezelf als jeugdleider
“Eerst denk je: ik ga alleen voor de tieners. Totdat je thuiskomt en merkt hoeveel je zelf hebt mogen ontvangen. We gaan bijvoorbeeld elke jaar naar het bidden voor jeugdleiders, dat is enorm gaaf. Soms komen profetieën die je daar ontvangt heel dichtbij, soms is het gericht op je groep en je taak. Echt een zegening!”

Kom met je jeugdgroep naar het Festival, jeugdleiders zijn gratis!
Bestel de tickets voor je tieners online en geef in het afrekenproces aan dat je je aan wilt melden als jeugdgroep.

Promoot mee!
Download het promopakket voor jeugdleiders en vraag flyers voor jouw jeugdgroep aan.