Een relatie met Jezus verandert je leven!

door: Britney Bouwman | Foto: Willem Jan de Bruin

Afgelopen zomer was ik met twee vriendinnen bij New Wine. Mocht je hier nou nog nooit van hebben gehoord, dat is een christelijk festival waar je wel bij fatsoenlijke temperaturen kunt kamperen 😅. Ik had geen flauw idee wat me te wachten stond, maar ik had met mezelf afgesproken dat ik van elk moment zou gaan genieten. Dat is zeker gelukt, maar nog veel belangrijker zijn de levenslessen die ik daar heb geleerd.

Even over mij. Ik ben christelijk opgevoed, ging naar een christelijke basisschool en had christelijke vrienden. Toen ik er na de basisschool voor koos om naar een openbare middelbare school te gaan, schoof Jezus steeds verder naar de onderkant van mijn prioriteitenlijstje. Met Kerst en Pasen zat ik in de kerk en bij mijn opa en oma las ik weleens een hoofdstuk uit de Bijbel, maar daar hield het op.

Een paar jaar later vroeg een vriendin of ik meewilde naar een jeugddienst in haar kerk. Ik ging naar een PKN-gemeente, zij naar een evangelische. Ik was nieuwsgierig hoe een kerkdienst er daar uit zou zien, dus zei ik ja. Ik had de kerkdiensten in mijn eigen kerk altijd leuk gevonden, maar deze jeugddienst was anders. Mijn interesse in Jezus en God keerde terug en toen diezelfde vriendin me uitnodigde om mee te gaan naar New Wine had ik binnen tien seconden mijn spullen gepakt. Oké, grapje – het duurde een week voor ik alles in tassen had gepropt en de hoeveelheid spullen die ik mee wilde slepen paste nauwelijks in de auto.

Het was alsof God tegen me zei:
‘Wees niet bang, Ik zal altijd bij je zijn.’

Op een avond was er een dienst met heel veel worship en de muziek raakte me meer dan anders. Het was alsof God tegen me zei: ‘Wees niet bang, Ik zal altijd bij je zijn.’ In die week leerde ik de betekenis van een relatie met Jezus pas echt kennen. Christen zijn is meer dan alleen geloven dat Hij bestaat, je kan écht een relatie met Jezus hebben.

Sinds afgelopen zomer ga ik bijna elke zondag naar de kerk – die van de jeugddienst, ja. Niet omdat ik het niet meer leuk vond in mijn vorige kerk, maar omdat deze gemeente meer aansluit bij wat ik wil leren. Ik probeer elke dag te lezen in de Bijbel en ik merk dat ik meer en meer groei in mijn relatie met Jezus. En ja, een relatie is hard werken, maar ik krijg er zoveel voor terug! Jezus’ liefde is zoveel meer waard dan ik dacht.

Een relatie met Jezus is hard werken,
maar ik krijg er zoveel voor terug!

Ik wil je wat vragen. Als jij gelooft dat Jezus bestaat, maar Hem nog niet persoonlijk kent, of als je juist twijfelt of Jezus überhaupt wel bestaat: ga op zoek. Bezoek eens een dienst in een andere kerk (dat is eng, I know), volg een Alphacursus of trommel al je vrienden op en bestel tickets voor The Weekend. Uiteindelijk zal je antwoord krijgen, misschien na een week, misschien na een maand, misschien pas over tien jaar. Maar ik beloof je, het is het wachten waard. Een relatie met Jezus verandert je leven.

Meer over Jezus leren en tijd nemen om Hem te ontmoeten?
Kom naar The Weekend!

Koop je dagticket vanaf €19,50 of je weekendticket voor €122,00.