Tuesday Tunes: Bigger Than I Thought

Passion | door: Martijn Kersloot

Speak to me when the silence steals my voice. You understand me.

Heb je dat ook wel eens dat je een bijbelvers leest of een (worship)nummer luistert en dat je denkt ‘goh, die komt even binnen’? Dat had ik bij het nummer Bigger Than I Thought. In mijn kerk staat dit nummer de afgelopen weken op de setlist om ‘m aan de kerk aan te leren. Elke zondag werd ik weer even stil gezet bij het refrein.

So I throw all my cares before You
My doubts and fears don’t scare You
You’re bigger than I thought You were
You’re bigger than I thought

So I stop all negotiations
With the God of all creation
You’re bigger than I thought You were
You’re bigger than I thought You were

Dit was een reality check voor mij. De afgelopen tijd ging ik namelijk als een (on)gelovige Thomas door het leven. Ik had veel vragen en weinig antwoorden. Mijn gebedsleven bestond uit gebeden als: “Als U dit laat gebeuren, dan weet ik zeker dat U mij ziet.” Vervolgens gebeurde er dan niets en werd de hoeveelheid vragen alleen maar groter. Het nummer zette me even stil: probeer ik God in mijn broekzak te stoppen en met Hem te onderhandelen? Waarom zou ik dat doen, als ik weet dat Hij zoveel groter is dan ik kan beseffen? Waarom zou ik dat doen, als ik weet dat Hij het beste met mij voor heeft?

I will rest in the Father’s hands
Leave the rest in the Father’s hands

Uiteindelijk komt het allemaal op rust en vertrouwen neer. Waar ik die termen op sommige momenten het liefst niet wil horen en ze als dooddoeners kan ervaren, vond ik nu juist fijn om te horen dat ik niets hoef te forceren. Jezus is ook mens geweest, Hij begrijpt onze menselijke zorgen en vragen, Zijn discipelen hadden die namelijk ook. Hij vertelt ons dat we bij Hem mogen rusten en onze zorgen bij Hem mogen leggen. Ik ga een poging wagen. Rust jij met me mee?

Op het Soul Survivor Festival gaan we samen op zoek naar God die ons rust wil geven en alle dingen nieuw wil maken. Ben je er ook bij?